Arbeidsmatige Dagbesteding

Welkom bij onze arbeidsmatige dagbesteding!

Wat kun je hier allemaal doen? Als je je wilt ontwikkelen in de horeca, bieden wij je de kans om als medewerker aan de slag te gaan in de bediening, het restaurant of de keuken.

Hoe ziet een typische dag eruit?

Bij aankomst 's morgens kun je eerst ontspannen in ons restaurant met een kopje thee of koffie, samen met je collega's. Hierna ga je je omkleden (we voorzien je van werkkleding) en ga je aan de slag.

Als je in de keuken werkt, bespreek je met de werkvloerbegeleider wat er voor de lunch voorbereid moet worden. Dit kan bijvoorbeeld het snijden van komkommers, tomaten of kaas zijn, of samen met een collega een appeltaart bakken. Er is volop activiteit! Na de voorbereidingen is het tijd voor een korte pauze en vervolgens bereiden we de lunch. Misschien vind je het leuk om broodjes te maken of uitsmijters te bakken? Na de lunch volgt er weer een pauze en daarna komt het schoonmaken aan bod, wat er bij hoort! Om 17.00 uur is het tijd om naar huis te gaan.

Als je in de bediening werkt, begin je 's morgens met het gereedmaken van de bar. Zijn er genoeg slagroom en munt voor de muntthee? Zijn de kaarsjes op de tafel aangestoken en zijn de tafels schoongemaakt? Zodra de eerste gasten aankomen, is het aan jou om ze van dienst te zijn! Je begroet ze, want dat wordt gewaardeerd. Neem hun bestelling op en breng deze naar hen toe, of sta je liever achter de bar om drankjes te bereiden? Dit bespreek je altijd met de werkvloerbegeleider. Je vraagt gasten ook of ze het naar hun zin hebben, en als je kan rekenen, mag je de kassa bedienen! Tussendoor wordt er regelmatig schoongemaakt. We sluiten de dag om 17.00 uur af.

Onze Werkwijze

Als je bij ons gaat werken, start je in de keuken. Daarna is er de mogelijkheid om door te stromen naar de bediening, als je dat wilt. We maken gebruik van ons eigen leer/werkboek, dat je samen met je vaste begeleider doorloopt. Aan het einde van dit boek kun je alle werkzaamheden bij het Volkshuis uitvoeren. Geweldig! Er zijn altijd twee werkvloerbegeleiders aanwezig die samen met jou bespreken welke taken je kunt uitvoeren. Onze coördinator zorg voert elke twee maanden een gesprek met je om naar je doelen te kijken en om samen te evalueren of je nog op je plek zit bij het Volkshuis. Ook plannen we eenmaal per half jaar een evaluatiegesprek met jou en je ouders of begeleiding.

Doelstelling

Afhankelijk van jouw doelen kan je voor een langere periode bij ons blijven. Misschien wil je graag vanuit de dagbesteding doorstromen naar regulier werk; ook dan ben je van harte welkom bij het Volkshuis. Hier kun je waardevolle werkervaring opdoen en werknemersvaardigheden aanleren, wat je uiteindelijk kan helpen bij het vinden van ander werk.

Onze Visie

Het Volkshuis biedt een veilige en ondersteunende omgeving voor arbeidsmatige dagbesteding. Dit realiseren we door samen met hulpverleners en andere betrokkenen te kijken naar hetgeen dat goed aansluit bij de cliënten. We zullen onze medewerkers alle benodigde sociale en arbeidsvaardigheden aanleren, rekening houdend met hun capaciteiten, om zo een eventuele uitstroom naar de samenleving te ondersteunen. Onze kracht ligt in het geduld, begrip en ervaring waarmee we werken met medewerkers met een beperking. We respecteren de individualiteit van elke medewerker en begrijpen dat fouten maken mag. We nemen de tijd om met hen te werken en beschikken over professionele zorgverleners op wie zij kunnen terugvallen.

Werkzaamheden

  • Afwas: Het zorgen voor schone vaat, zodat iedereen met schoon materiaal kan werken en de gasten hun eten op een schoon bord krijgen.
  • Voorbereiden: Het klaarmaken van broodjes, gerechten voorbereiden en borden opmaken met garnering.
  • Taarten: Het maken van taarten volgens recepten.
  • Frituren: Het frituren van producten die bij diverse gerechten horen.
  • Bakken: Het bereiden van warme gerechten, koken en bakken.

Bediening

  • Barwerk: Het bereiden van koude en warme dranken, alsook het serveren van gebak.
  • Serveren: Het brengen van bereide dranken en gerechten naar de gasten vanuit de keuken of bar.
  • Afruimen: De borden bij de gasten ophalen als zij klaar zijn met eten en de tafels netjes houden.
  • Lopen met kastje: Het opnemen van bestellingen met een bestel- kastje, en zorgen voor een vriendelijke communicatie met de gasten.


Contactgegevens

Houtmarkt 70A
7201 KM Zutphen

Meer informatie

Eigenschappen

Soort dienst

  • Dagbesteding

Specialisaties

  • Psychische problemen

Openingstijden zijn niet beschikbaar of onvolledig ingevoerd.